Konst & Hantverk

Erbjuder

BILDMAKARE TILL EGNA OCH ANDRAS PROJEKT.

Här visar jag konstprojekt från dom 10 senaste åren-Illustrationer-Grafisk design-Utställningverksamhet-Visuell kommunikation-Logotyper och ett glatt humör.

Intresserad av att köpa ett konstverk? Kolla under kontaktuppgifterna och skicka ett meddelande för priser. :-)

Communication is the key thing! :-)

MADE BY OLA-PRINTCLUB 

www.konst.se/olacarlberg

ILLUSTRATÖRCENTRUM

www.illustratorcentrum.se/en/portfolio/ola-carlberg/

Uppdragsgivare

Utställningar 2008 - Enskede Krog, Svartsö Herrgårds pensionat. 2009 - Johan Thunbergs gästgalleri. 2010 - Laxö Art Expo, Sommarsalong Spinnet i Habo. 2011 - Konsultbolag1. Postnords Huvudkontor. Underlandet, kulturhuset Stockholm. Konst i Kungsträdgården. 2012 - Konsultbolag1 3-20 januari.Konstsalong Postmuseum,Gamla Stan,Stockholm 18 april -27 maj.  Galleri Fotfolket 11 maj-29 juni Stockholmpostens Konstförening, PostNords HK 5-31 december 2013 Art Expo Älvkarleö Herrgård 25-26 maj 2018 Stora Vall Konferens & Event

 

Högre utbildning

Gävle konstskola, Gerlesbogsskolan,Sthlm,Septemberakademin.Gerlesborgsskolan Bohuslän (Stipendium) Kurser inom Illustration& Design

Kontakt

Ola Carlberg
Södra Sjötullsgatan 2 A
802 80 Gävle
Mobil: 073-5725046
Epost: carlbergola@gmail.com

Hej! Här på bloggsidan i min online portfolio skriver jag lite om olika projekt jag varit med i eller om egna konstprojekt....om inspiration och arbetsprocesser....ja lite vad som faller mig in....och högst oregelbundet. Ni kan klicka er runt bland gallerierna till vänster och även klicka på den rödfärgade länken om ni vill se mer av mitt konstprojekt "Drop out project". Och ett tips till....klicka på bilderna så blir dom både lite större och tydligare. Välkomna! 

2018-07-06 Jaha... efter som man är som man är har jag tagit block och penna och börjat utforska den nygamla staden....trevlig sommar på er! :-) 

Hej igen! Nu står sommaren i full blom och jag har precis installerat mig i den gamla hemstaden Gävle....strålande tider!

2018 03 18 Oj! Nu var det länge sen jag skrev här....men,men så är det ibland....skapat lite mer....sålt lite tavlor....planerat för flytt till Gävle....och har hört att dessa tavlor kan vara på väg till Manilla...inte illa, inte illa! Vi hörs till våren! :-)

2017-10-08  Stort tack till Engeltofta Hotel & Konferens som köpt in 6 st. konsttryck av mig....3 från Kärgårdsserien och 3 från Fåglars avtryck....här är en bild hämtad från deras Instagram sida. :-)

2017-08-18  Jaha....ska sommaren plötsligt övergå till höst....då behöver man ju lite tröst! Så bra då att Engeltofta Hotel & Konferens har beställt 6 konsttryck av mig....det kallar jag tröst. Dom här 3 bland annat. Tack Engeltofta! :-)  http://www.engeltofta.se/ 

2017-07-14  Det är ju hög tid (högtid) nu för mig att vara ute i Kärgården och låta mig inspireras.....tacksam! :-) Glad sommar!

2017 05 19 Hej! Crimson levererade tryck med tryck i......fåglarna tar mer o mer av min tid och det känns bra....rolig arbetsprocess....ursäkta skärpan på bilderna....min mobilkamera är väll sådär. Trevlig helg!  

2017-02-19  Träff/möte/fika idag med bäst-bästa Systrarna Söder BVC för samtal och skisser om interiört arbete...köbrickor till barnen och en regnbågsblomma till ett runt fönster plus lite annat smått o gott.... kaffet smakade utmärkt!

Kärgårdsprojektet går vidare och jag tänkte dedikera sommaren åt detta sommarglada bildmakeri. Nu har jag tryckt några bilder i 50x70 cm och vad ska man säga.....dom liksom lyser upp rummet och mycket sommar för pengarna blir det. Mer info rullar jag väll ut under sommarmånaderna....hoppas jag.  :-)

Den 21 februari är det premiär för svt.s nya serie "det stora fågeläventyret". Kändisar lämnar medielandskapet med en fågelskådare och ger sig ut i landskap1...man får nog ta det onda med det goda och hoppas fåglarna och landskapet sätter ett avtryck i någons själ....som det gjort för mig och många andra. Konsttrycken är hämtad från min serie Fåglars avtryck.

Tyresö 2016-11-27
Idag är det hård vind och yrsnö här på Tyresö....var och handlade och vart glatt överraskad hur skönt jag tyckte det var....det osköna vädret....så in med maten i kyl o frys för en promenad....och usch! va skönt det var. Konsttrycket heter Gråväder ( I väntan på oväder )

Är fascinerad av rörsångarens sång....ja sång o sång förresten....mer en freestyling av alla möjliga och omöjliga läten....punkjazz i mina öron. Så fort jag hör den freestyla i vassen dras jag dit för att försöka få en skymt av den lille punkjazzaren....men ibland har han skaffat dörrvakt....som den här gången....en svan stirrade mig i ögonen som sa...backa!....och jag backade....okej! En annan gång kanske? :-)

Arbetsprocess Kärgården: Fotar det som ser intressant ut....användbart...den här kanotsamling triggade min Popart-hjärna.....var ju nästan en färdig skulptur.....rensa lite och lägga dom lite snyggt....ja som en minimalistisk skulptur....så så fick det bli. Titel: Kanotstället vid kanonstället

Hej igen! En sommar har gått......och jag sitter och sammanställer sommarens bilder i mobilkameran....som används som idésamlare. Här är allt från glada staket till poppiga kanoställ....och mycket mer. Nya bilder till Kärgårdsprojektet är det tänkt. Stimulerande!   2016-09-15

2016-07-22 Har uppdaterat galleriet Fåglars avtryck med lite nygammalt.

Skapar inte så mycket nytt just nu.....men går däremot igenom mycket gammalt och ger dom en liten ny kostym....blir mycket glad att se att mina små "doodles" passar i 50x70 cm size. Blir som nya faktiskt. :-)

Kontrasten kunde inte vara större....utomhus är det -16 och här sitter jag och numrerar och signerar det somrigaste av allt somrigt...."Skärgårdspop" 50x70 cm....lite värme sprider den allt! Och ljuset är på väg....jag lovar! //Ola   16 01 16

Det är ju precis då....när man tar fram trycken hemma som man kan se om bilden är klar. I rätt format....det matta papperet....dom knivskarpa färgerna och helheten. Det är då det blir signering och numrering eller inte. I det här fallet gick bägge bilderna igenom kontrollen. Så nöjd! Men inte med fotona jag tog på dom....men det är ju en helt annan fråga. ;-)

Små hjärtliga meddelanden började jag skissa på förra Alla hjärtans dag tror jag...små djur med hjärtformade ansikten som utgångspunkt....små tecken på kärlek....nu har jag printat och ramat in så dom inte bara bara stannar i datorn eller i nåt moln eller bara flyger ut i tomma intet nånstans...gulliga är dom. Enjoy! Peace! Och God jul och Gott nytt år!