Konst & Hantverk

Erbjuder

BILDMAKARE TILL EGNA OCH ANDRAS PROJEKT.

Här visar jag konstprojekt från dom 10 senaste åren + Illustrationer-Grafisk design-Utställningverksamhet-Visuell kommunikation-Logotyper.

Intresserad av att köpa ett konstverk eller starta upp ett samarbete? Kolla under kontaktuppgifterna och skicka ett meddelande för priser. :-)

Communication is the key thing! 

FÅGLARS AVTRYCK

kkbgysinge.se/galleri-bl%C3%A5.html

www.konst.se/olacarlberg

ILLUSTRATÖRCENTRUM

www.illustratorcentrum.se/en/portfolio/ola-carlberg/

Uppdragsgivare

Utställningar 2008 - Enskede Krog, Svartsö Herrgårds pensionat. 2009 - Johan Thunbergs gästgalleri. 2010 - Laxö Art Expo, Sommarsalong Spinnet i Habo. 2011 - Konsultbolag1. Postnords Huvudkontor. Underlandet, kulturhuset Stockholm. Konst i Kungsträdgården. 2012 - Konsultbolag1 3-20 januari.Konstsalong Postmuseum,Gamla Stan,Stockholm 18 april -27 maj.  Galleri Fotfolket 11 maj-29 juni Stockholmpostens Konstförening, PostNords HK 5-31 december 2013 Art Expo Älvkarleö Herrgård 25-26 maj 2018 Stora Vall Konferens & Event

 

Högre utbildning

- Gävle konstskola

- Gerlesbogsskolan,Sthlm

- Septemberakademin.Gerlesborgsskolan      Bohuslän (Stipendium)

- Kurser inom Illustration& Design

Kontakt

Ola Carlberg
Södra Sjötullsgatan 2 A
802 80 Gävle
Mobil: 073-5725046
Epost: carlbergola@gmail.com

Hallå! Kolla i dom 12 olika gallerierna till vänster....klicka även på dom födfärgade länkarna under presentationen för lite mer konst av undertecknad.Här i bloggen kommer jag att skriva lite oregelbundet om egna konstprojekt och om jag hoppar med i någons annans spännande bildprojekt. Lusten får styra helt enkelt.

20210514 Collage av min vägg i utställningen "Fåglar i konst och foto". Coronasäkrad vernissage i morgon. Välkomna!

Hej! Nu ska jag äntligen ställa ut igen....länge sen sist. En samlingsutställning kring fåglar. Fåglar i Konst och Foto. Den kommer att visas på Galleri Blå i Gysinge i detta bara-vara paradis. Alla är hjärtligt välkomna mellan 15 - 30 maj....utställningen är öppet på helger.  https://kkbgysinge.se/galleri-bl%C3%A5.html

2021 01 10 Hejsan på det nya året! Håller på med en samling personliga fågelporträtt....dom små/stora fåglar som gjorde avtryck och fortfarande gör när mitt intresse för fåglar gick ner på individnivå....när jag började se och höra skillnader på individer....och vart än mer intresserad. Roligt är det och blir det att göra dessa individer som tagit fågelvägen till mitt hjärta. Kram!

2020 12 30 Sista inlägget detta speciella år. Så hoppas nu 2021 kan bjuda på lite ljus och bus och lite själsligt lekande och läkande. Hälsar Rackarungen.

2020 10 05 Gävle, Gävle gamle vän, va´trevligt att våra vägar korsas igen....ja så där kan jag tänka under projektet Gefle Iconographica...en liten personlig/ humoristisk/ retroblinkning till den gamla / nya hemstaden. Med papper, penna, bläckstänk och en massa kärlek försöker jag fånga mitt Gävle.

2020 09 08 Fortsätter med fåglarna. Som meditation. Papper och penna. Grundar. Med hög mysfaktor. Välkommen höst.

2020-07-07 Beskurit, numrerat, signerat och sålt några konsttryck ur Jungfrukusten. Blir liksom glad på nåt vis. :-)

2020 05 23Har samlat ihop en del av mina kärleksbombar bilder och gjort en poster. Love comes in all colors....allt annat får vänta. Kärlek till alla!!!

2020-03-12 Så var det då det här med Jungfrukustserien. Trivs att ha den omkring mig....göra bilderna....skratta lite för mig själv när en ny bildide´dyker upp. Mitt alldeles egna feelgoodprojekt!

När landskapet går över till svartvitt....kan man ju lugnt svepas med....vad annat kan man göra liksom. Vintern i antågande. Tecknar kontrasterna

 Hej på er!!! Nu var det länge sen jag skrev här....så här kommer en liten uppdatering. Serien med fåglars avtryck är ju som det låter....möten med fåglar som gör avtryck på mina promenader...skönhetsupplevelser, överraskningar,respektfulla och kamp på liv och död. Har jobbat med två upplevelser ett tag nu och dom känns färdiga. Dom handlar om skönhet och just en kamp på liv och död. Konsttrycken heter...Rapport från en brygga och Jakt och vila. Ha det så gott alla!!! Ut o njut!!!

2017-10-08  Stort tack till Engeltofta Hotel & Konferens som köpt in 6 st. konsttryck av mig....3 från Kärgårdsserien och 3 från Fåglars avtryck....här är en bild hämtad från deras Instagram sida. :-)

04-12-19 Hallå där!!! Ägnar mycket tid åt damerna just nu....beskär,signerar,numrerar och ramar in...tänkte dom skulle ut och röra på sig lite. Här är en dam. "Brand new/You´re retro.

2018 03 18 Oj! Nu var det länge sen jag skrev här....men,men så är det ibland....skapat lite mer....sålt lite tavlor....planerat för flytt till Gävle....och har hört att dessa tavlor kan vara på väg till Manilla...inte illa, inte illa! Vi hörs till våren! :-)

Hej igen! Nu står sommaren i full blom och jag har precis installerat mig i den gamla hemstaden Gävle....strålande tider!

2017-02-19  Träff/möte/fika idag med bäst-bästa Systrarna Söder BVC för samtal och skisser om interiört arbete...köbrickor till barnen och en regnbågsblomma till ett runt fönster plus lite annat smått o gott.... kaffet smakade utmärkt!

Är fascinerad av rörsångarens sång....ja sång o sång förresten....mer en freestyling av alla möjliga och omöjliga läten....punkjazz i mina öron. Så fort jag hör den freestyla i vassen dras jag dit för att försöka få en skymt av den lille punkjazzaren....men ibland har han skaffat dörrvakt....som den här gången....en svan stirrade mig i ögonen som sa...backa!....och jag backade....okej! En annan gång kanske? :-)

Den 21 februari är det premiär för svt.s nya serie "det stora fågeläventyret". Kändisar lämnar medielandskapet med en fågelskådare och ger sig ut i landskap1...man får nog ta det onda med det goda och hoppas fåglarna och landskapet sätter ett avtryck i någons själ....som det gjort för mig och många andra. Konsttrycken är hämtad från min serie Fåglars avtryck.

Skapar inte så mycket nytt just nu.....men går däremot igenom mycket gammalt och ger dom en liten ny kostym....blir mycket glad att se att mina små "doodles" passar i 50x70 cm size. Blir som nya faktiskt. :-)